Mediation Alkmaar

Wie wil gaan scheiden staat vaak voor een zware taak. Er komen vaak meerdere facetten bij kijken en het kan soms een zware procedure zijn. Met name wanneer er kinderen in het spel zijn, is het niet altijd even gemakkelijk. Bemiddeling in Alkmaar biedt daarom uitkomst voor u als echtpaar bij uw scheiding. Via mediation gaat u met elkaar in een helder gesprek, waarbij u professionele hulp op maat wordt geboden. Op deze manier kunt u met zijn eerdere beslissingen maken.

Door de inschrijving in het MfN register en de aansluiting bij de Raad van Rechtsbijstand kunt u professionele hulp op maat verwachten bij uw echtscheiding.

Mediator

Deskundige mediation in Alkmaar

De Mediation van Scheidingscenter staat altijd voor u klaar om uw in meerdere zaken advies te bieden. Omtrent een echtscheiding moeten vele zaken goed geregeld worden. Besluiten en beslissingen kunnen het beste in een goede harmonie worden gedaan. Denkt u maar eens aan uw kinderen als die u hebt, voor hen is het zeer belangrijk dat alles in goed overleg gaat. Daar komt vaak ook alimentatie bij kijken, wat ook goed geregeld moet zijn tussen beide partijen. Maar ook bij zaken zoals het koophuis , pensioen en vermogensverdeling kunt u deskundig advies verwachten. Ook wanneer u ondernemer bent kunt u ervan uitgaan dat u succesvol wordt begeleidt tijdens uw scheidingsproces. Vele ondernemers zijn al succesvol begeleidt tijdens het proces van scheiden.

Aantrekkelijk aanbod en lage tarieven

Er zijn natuurlijk ook kosten aan een echtscheiding verbonden, maar deze hoeven helemaal niet extreem hoog uit te vallen. Zeker niet wanneer u, uw echtscheiding laat regelen door de Mediatior in Alkmaar. Kosten voor advocatuur en rechtbankkosten liggen voor de meeste personen rond de 100 euro. Door middel van overheidssubsidie en het gebruik maken van lage tarieven, weet u zeker dat u altijd een aantrekkelijk aanbod kunt verwachten. Aan de hand van uw inkomen of vermogen wordt gekeken wat u daadwerkelijk moet betalen voor mediation. Een echtscheiding regelen was nog nooit zo eenvoudig geregeld. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw echtscheiding zijn of wilt meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Second opinion

Ook voor een second opinion kunt u bij Scheidingscenter terecht. Bijvoorbeeld bij twijfel over een berekening van de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie door een andere scheidingsbemiddelaar. In dat geval verzorgen wij graag een herberekening voor u op basis van de onafhankelijke Trema-normen, zoals die gelden voor de berekeningen voor alimentaties. Dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen of te weinig gaat ontvangen. En dat geeft natuurlijk zekerheid en rust in deze voor u toch al zo beladen periode.

Totaalpakket voor een mediation in Alkmaar

De efficiënte werkwijze van ScheidingsCenter met vaste lage tarieven en bemiddelingskosten. Zo bedragen de totale kosten van een echtscheiding in de meeste gevallen slechts € 94,50 per persoon als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. En dat is dan inclusief advocaat- en rechtbankkosten en het opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Zo zorgt de mediator Alkmaar ervoor dat scheiden in  niet per se duur hoeft te zijn.

Meer informatie over mediation

Win-Win
Er is sprake van een win-win situatie, omdat bij mediation partijen samen invloed kunnen uitoefenen hoe zij hun (echt)scheiding willen afwikkelen. Dit in tegenstelling tot een rechterlijke procedure waar je vaak een winnaar en een verliezer hebt of zelfs twee verliezers.
Lage kosten

De kosten voor mediation zijn een stuk lager dan een procedure waarbij twee advocaten betrokken zijn die ieder het belang van hun cliënt behartigen. Bij mediation is er één mediator, waarvan de kosten gedeeld worden tussen beide partijen.

Informele sfeer
Het mediationproces verloopt informeel en duurt gemiddeld 3 – 5 sessies van anderhalf tot twee uur. En wordt heel wat sneller opgelost dan wanneer men voor een juridische procedure kiest. Zo’n procedure, waar de rechter of arbiter uiteindelijk een oordeel moet vellen over de beëindiging van het conflict, kost vaak vele maanden zo niet jaren.
Minder stress

Mediation is minder stressvol vanwege de korte tijdsduur, en partijen bepalen zelf hoe de mediation verloopt. Doordat partijen met elkaar in gesprek gaan, wordt er gezocht naar een oplossing die voor iedereen het beste is. Deze ruimte schept vaak creatieve oplossingen.

Oplossingsgericht

Mediation is erop gericht om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. Er wordt gezocht naar wat partijen bindt en niet naar wat partijen verdeeld houdt. Een gezamenlijk gezochte en gekozen oplossing zal langer standhouden, omdat deze oplossing uit partijen zelf komt. Hiermee is mediation toekomstgericht!

MfN-register

Omdat Alex Kanters een MfN-registermediator is, voldoet hij aan alle deskundigheidsvereisten die de MfN aan haar leden stelt. Bovendien heeft Alex Kanters de specialisatie Familie mediator.

Gerelateerde artikelen:

Huwelijk en de echtscheiding

Je trouwt of gaat een geregistreerd partnerschap aan in algehele gemeenschap van goederen of onder huwelijksvoorwaarden. In het geval van algehele gemeenschap van goederen wordt

Echtscheiding en eigen bedrijf

Het eigen bedrijf kan, ongeacht de bedrijfsvorm en ongeacht of er al dan niet sprake is van huwelijkse voorwaarden, een onderdeel zijn van de scheiding. Bij

Scheiding van tafel en bed

Indien jullie kiezen voor een scheiding van tafel en bed betekent dat, dat je gescheiden van elkaar wilt leven en dat je samen geen tafel

Scroll to Top