Mediation Hoorn

Wie wil gaan scheiden staat vaak voor een zware taak. Er komen vaak meerdere facetten bij scheiding kijken en het kan soms een zware procedure zijn. Met name wanneer er kinderen in het spel zijn is het niet altijd even gemakkelijk. Mediation in Hoorn biedt daarom de uitkomst voor u als echtpaar bij uw scheiding. Via mediation bij Scheidingscenter gaat u met elkaar in een helder gesprek, waarbij u professionele hulp op maat wordt geboden. Op deze manier kunt u met zijn beiden rustige en heldere belangrijke beslissingen maken.

Door de inschrijving in het MfN register en de aansluiting bij de Raad van Rechtsbijstand kunt u professionele hulp op maat verwachten bij uw echtscheiding.

Mediator

Deskundige mediation in Hoorn

De Mediation van Scheidingscenter staat altijd voor u klaar om uw in meerdere zaken advies te bieden. Omtrent een echtscheiding moeten vele zaken goed geregeld worden. Besluiten en beslissingen hierbij kunnen het beste in een goede harmonie worden gedaan. Denkt u maar eens aan uw kinderen als die u hebt, voor hen is het zeer belangrijk dat alles in goed overleg gaat. Daar komt vaak ook alimentatie bij kijken, wat ook goed geregeld moet zijn tussen beide partijen. Maar ook bij zaken zoals de woning, pensioen en vermogensverdeling kunt u deskundig advies verwachten. Ook wanneer u ondernemer bent kunt u ervan uitgaan dat u succesvol wordt begeleidt tijdens uw scheidingsproces. Vele ondernemers zijn al succesvol begeleidt tijdens het proces van scheiden.

Aantrekkelijk aanbod door lage tarieven

Er zijn natuurlijk ook kosten aan een echtscheiding verbonden, maar deze hoeven helemaal niet extreem hoog uit te vallen. Zeker niet wanneer u, uw scheiding laat regelen door de Mediatior in Hoorn. Kosten voor advocatuur en rechtbankkosten liggen voor de meeste personen rond de 100 euro. Door middel van overheidssubsidie en het gebruik maken van lage tarieven, weet u zeker dat u altijd een aantrekkelijk aanbod kunt verwachten. Aan de hand van uw inkomen of vermogen wordt gekeken wat u daadwerkelijk moet betalen voor mediation. Een scheiding regelen was nog nooit zo eenvoudig geregeld. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw echtscheiding zijn of wilt meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Second opinion

Ook voor een second opinion kunt u bij Scheidingscenter terecht. Bijvoorbeeld bij twijfel over een berekening van de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie door een andere scheidingsbemiddelaar. In dat geval verzorgen wij graag een herberekening voor u op basis van de onafhankelijke Trema-normen, zoals die gelden voor de berekeningen voor alimentaties. Dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen of te weinig gaat ontvangen. En dat geeft natuurlijk zekerheid en rust in deze voor u toch al zo beladen periode.

Totaalpakket mediation Hoorn

De efficiënte werkwijze van ScheidingsCenter met vaste lage tarieven en bemiddelingskosten. Zo bedragen de totale kosten van een echtscheiding in de meeste gevallen slechts € 94,50 per persoon als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. En dat is dan inclusief advocaat- en rechtbankkosten en het opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Zo zorgt de mediator Hoorn ervoor dat scheiden niet per se duur hoeft te zijn.

Meer informatie over mediation Hoorn

Win-Win

Er is sprake van een win-win situatie, omdat een mediator partijen samen invloed kunnen uitoefenen hoe zij hun (echt)scheiding willen afwikkelen. Dit in tegenstelling tot een rechterlijke procedure waar je vaak een winnaar en een verliezer hebt of zelfs twee verliezers.

Lage kosten

De kosten voor mediation zijn een stuk lager dan een procedure waarbij twee advocaten betrokken zijn die ieder het belang van hun cliënt behartigen. Bij mediation is er één mediator, waarvan de kosten gedeeld worden tussen beide partijen.

Informele sfeer

Het mediationproces verloopt informeel en duurt gemiddeld 3 – 5 sessies van anderhalf tot twee uur. En wordt heel wat sneller opgelost dan wanneer men voor een juridische procedure kiest. Zo’n procedure, waar de rechter of arbiter uiteindelijk een oordeel moet vellen over de beëindiging van het conflict, kost vaak vele maanden zo niet jaren.

Minder stress

Begeleid worden door een mediator is minder stressvol vanwege de korte tijdsduur, en partijen bepalen zelf hoe de mediation verloopt. Doordat partijen met elkaar in gesprek gaan, wordt er gezocht naar een oplossing die voor iedereen het beste is. Deze ruimte schept vaak creatieve oplossingen.

Oplossingsgericht

Begeleiding van een mediator is erop gericht om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. Er wordt gezocht naar wat partijen bindt en niet naar wat partijen verdeeld houdt. Een gezamenlijk gezochte en gekozen oplossing zal langer standhouden, omdat deze oplossing uit partijen zelf komt. Hiermee is mediation toekomstgericht!

Deskundigheid

Omdat ik MfN-registermediator ben, voldoe ik aan alle deskundigheidsvereisten die de MfN aan haar leden stelt. Bovendien heb ik de specialisatie Familie mediator.

Bij het ScheidingsCenter draait het om scheiden met begrip voor elkaar. Wij helpen de scheidende partners om in gesprek te gaan, waarna beslissingen genomen kunnen worden. Dat is essentieel, helemaal als er kinderen in het spel zijn. Voor hen is het belangrijk dat beide ouders aanwezig zijn bij bijvoorbeeld een verjaardag, een diploma-uitreiking of een huwelijk. Communicatie tussen de scheidende partners staat derhalve bovenaan.

Over de Mediator: Alex Kanters

Mijn ervaring als Familie mediator is dat er vaak veel onduidelijkheid bestaat tussen het denken van de ene partner en de bedoelingen van de andere. Wanneer er op voorhand goede begeleiding is, zodat duidelijk is hoe de vork emotioneel in de steel zit, kunnen beide partijen afspraken maken over de verdeling van het vermogen en financiën en na hun nieuwe start elkaar recht in de ogen blijven kijken. Wél zo belangrijk met name als er kinderen in het spel zijn. Als er ook maar een beetje onduidelijkheid bestaat over de verdeling van de financiën, zitten de kinderen er altijd tussen. Zij zijn toch al de dupe, want kinderen scheiden niet. Laat mij daarom uw mediator Hoorn zijn.

H.Bakker
Lees verder
Goedemorgen Alex, Nu het dossier gesloten is wil ik je hartelijk danken voor je inzet en meedenken. Het was goed om dit pad samen met je te gaan ook al was de aanleiding natuurlijk niet een plezierige. Nogmaals, hartelijk dank, mocht ik vragen hebben dan zal ik zeker contact met je opnemen. Met vriendelijke groet,
Marcel Wanningen
Lees verder
Alex is een goede professional die als mens en bemiddelaar tegenstrijdig lijkende belangen toch op een lijn weet te brengen. Zijn inhoudelijke kennis van wet en regelgeving is hierbij een echte succesfactor en voorkomt zinloze discussie en vervelende losse eindjes achteraf. Ook na afronding van het traject nog bereikbaar voor vragen. Prima adviseur waarvan je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar een absolute aanrader als de situatie er toch naar is.
H. Vlaar
Lees verder
Via een kennis kwam ik op het pad van Alex Kanters. Zij vertelde over haar positieve ervaringen met hem. Mijn ervaring is niet anders! Op een rustige, neutrale en respectvolle wijze loodste hij ons door dit emotionele en financiële doolhof. Opvallend goed vond ik zijn kennis van zaken en zijn sociale vaardigheden. Prettig is ook zijn samenwerking met vakbekwame jurist(en) en notaris waardoor de scheiding uiteindelijk voor beide partijen netjes en goed geregeld is.
Previous
Next

Vrijblijvend kennismaken Mediator Hoorn

Ben je op zoek naar een mediator Hoorn en omgeving? Tijdens een vrijblijvende kennismaking oriënteren we of er een klik is. Dan praten we over de zaken die jullie aan het hart liggen. Een scheiding is namelijk een gevoelig onderwerp, je wilt een mediator waarbij jullie het gevoel hebben dat er vertrouwen is. Mediator Hoorn maakt graag kennis met jullie.

Mediator Hoorn
Scroll naar top