Mediator Uitgeest

Wie wil gaan scheiden staat vaak voor een zware taak. Er komen vaak meerdere facetten bij kijken en het kan soms een zware procedure zijn. Met name wanneer er kinderen in het spel zijn is het niet altijd even gemakkelijk. De mediator in biedt daarom uitkomst voor u als echtpaar bij uw scheiding. Via mediation gaat u met elkaar in een helder gesprek, waarbij u professionele hulp op maat wordt geboden. Op deze manier kunt u met zijn beiden rustige en heldere belangrijke beslissingen maken.

Mediator

Deskundige mediator

De Mediator in staat altijd voor u klaar om u in meerdere zaken advies te bieden. Omtrent een echtscheiding moeten vele zaken goed geregeld worden. Besluiten en beslissingen kunnen het beste in een goede harmonie worden gedaan. Denkt u maar eens aan uw kinderen als die u hebt, voor hen is het zeer belangrijk dat alles in goed overleg gaat. Daar komt vaak ook alimentatie bij kijken, wat ook goed geregeld moet zijn tussen beide partijen. Maar ook bij zaken zoals de woning , pensioen en vermogensverdeling kunt u deskundig advies verwachten. Ook wanneer u ondernemer bent kunt u ervan uitgaan dat u succesvol wordt begeleidt tijdens uw scheidingsproces. Vele ondernemers zijn als succesvol begeleidt tijdens het proces van scheiden.

Aantrekkelijk aanbod door lage tarieven

Er zijn natuurlijk ook kosten aan een echtscheiding verbonden, maar deze hoeven helemaal niet extreem hoog uit te vallen. Zeker niet wanneer u, uw echtscheiding laat regelen door de Mediator in . Kosten voor advocatuur en rechtbankkosten liggen voor de meeste personen rond de 100 euro. Door middel van overheidssubsidie en het gebruik maken van lage tarieven, weet u zeker dat u altijd een aantrekkelijk aanbod kunt verwachten. Aan de hand van uw inkomen of vermogen wordt gekeken wat u daadwerkelijk moet betalen. Een echtscheiding regelen was nog nooit zo eenvoudig geregeld. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw echtscheiding zijn of wilt meer informatie.

Second opinion

Ook voor een second opinion kunt u bij Scheidingscenter terecht. Bijvoorbeeld bij twijfel over een berekening van de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie door een andere scheidingsbemiddelaar. In dat geval verzorgen wij graag een herberekening voor u op basis van de onafhankelijke Trema-normen, zoals die gelden voor de berekeningen voor alimentaties. Dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen of te weinig gaat ontvangen. En dat geeft natuurlijk zekerheid en rust in deze voor u toch al zo beladen periode.

Totaalpakket voor een mediator in Uitgeest

De efficiënte werkwijze van ScheidingsCenter met vaste lage tarieven en bemiddelingskosten. Zo bedragen de totale kosten van een echtscheiding in de meeste gevallen slechts € 94,50 per persoon als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. En dat is dan inclusief advocaat- en rechtbankkosten en het opstellen van een scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Zo zorgt de mediator in ervoor dat scheiden in  niet per se duur hoeft te zijn.

Meer informatie over Mediation

Win-Win

Er is sprake van een win-win situatie, omdat bij mediation partijen samen invloed kunnen uitoefenen hoe zij hun (echt)scheiding willen afwikkelen. Dit in tegenstelling tot een rechterlijke procedure waar je vaak een winnaar en een verliezer hebt of zelfs twee verliezers.

Lage kosten

De kosten voor mediation zijn een stuk lager dan een procedure waarbij twee advocaten betrokken zijn die ieder het belang van hun cliënt behartigen. Bij mediation is er één mediator, waarvan de kosten gedeeld worden tussen beide partijen.

Informele sfeer

Het mediationproces verloopt informeel en duurt gemiddeld 3 – 5 sessies van anderhalf tot twee uur. En wordt heel wat sneller opgelost dan wanneer men voor een juridische procedure kiest. Zo’n procedure, waar de rechter of arbiter uiteindelijk een oordeel moet vellen over de beëindiging van het conflict, kost vaak vele maanden zo niet jaren.

Minder stress

Mediation is minder stressvol vanwege de korte tijdsduur, en partijen bepalen zelf hoe de mediation verloopt. Doordat partijen met elkaar in gesprek gaan, wordt er gezocht naar een oplossing die voor iedereen het beste is. Deze ruimte schept vaak creatieve oplossingen.

Oplossingsgericht

Mediation is erop gericht om een oplossing te vinden die voor beide partijen passend is. Er wordt gezocht naar wat partijen bindt en niet naar wat partijen verdeeld houdt. Een gezamenlijk gezochte en gekozen oplossing zal langer standhouden, omdat deze oplossing uit partijen zelf komt. Hiermee is mediation toekomstgericht!

MfN-registermediator

Omdat ik MfN-registermediator ben, voldoe ik aan alle deskundigheidsvereisten die de MfN aan haar leden stelt. Bovendien heb ik de specialisatie Familie mediator.

Bij het ScheidingsCenter draait het om scheiden met begrip voor elkaar. Wij helpen de scheidende partners uit om in gesprek te gaan, waarna beslissingen genomen kunnen worden. Dat is essentieel, helemaal als er kinderen in het spel zijn. Voor hen is het belangrijk dat beide ouders aanwezig zijn bij bijvoorbeeld een verjaardag, een diploma-uitreiking of een huwelijk. Communicatie tussen de scheidende partners staat derhalve bovenaan.

Over de Mediator: Alex Kanters

Mijn ervaring als Familie mediator is dat er vaak veel onduidelijkheid bestaat tussen het denken van de ene partner en de bedoelingen van de andere. Wanneer er op voorhand goede begeleiding is, zodat duidelijk is hoe de vork emotioneel in de steel zit, kunnen beide partijen afspraken maken over de verdeling van het vermogen en financiën en na hun nieuwe start elkaar recht in de ogen blijven kijken. Wél zo belangrijk met name als er kinderen in het spel zijn. Als er ook maar een beetje onduidelijkheid bestaat over de verdeling van de financiën, zitten de kinderen er altijd tussen. Zij zijn toch al de dupe, want kinderen scheiden niet. Laat mij daarom uw mediator  zijn.

H.Bakker
Lees verder
Goedemorgen Alex, Nu het dossier gesloten is wil ik je hartelijk danken voor je inzet en meedenken. Het was goed om dit pad samen met je te gaan ook al was de aanleiding natuurlijk niet een plezierige. Nogmaals, hartelijk dank, mocht ik vragen hebben dan zal ik zeker contact met je opnemen. Met vriendelijke groet,
Marcel Wanningen
Lees verder
Alex is een goede professional die als mens en bemiddelaar tegenstrijdig lijkende belangen toch op een lijn weet te brengen. Zijn inhoudelijke kennis van wet en regelgeving is hierbij een echte succesfactor en voorkomt zinloze discussie en vervelende losse eindjes achteraf. Ook na afronding van het traject nog bereikbaar voor vragen. Prima adviseur waarvan je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar een absolute aanrader als de situatie er toch naar is.
H. Vlaar
Lees verder
Via een kennis kwam ik op het pad van Alex Kanters. Zij vertelde over haar positieve ervaringen met hem. Mijn ervaring is niet anders! Op een rustige, neutrale en respectvolle wijze loodste hij ons door dit emotionele en financiële doolhof. Opvallend goed vond ik zijn kennis van zaken en zijn sociale vaardigheden. Prettig is ook zijn samenwerking met vakbekwame jurist(en) en notaris waardoor de scheiding uiteindelijk voor beide partijen netjes en goed geregeld is.
Previous
Next
Gerelateerde artikelen:

Huwelijk en de echtscheiding

Je trouwt of gaat een geregistreerd partnerschap aan in algehele gemeenschap van goederen of onder huwelijksvoorwaarden. In het geval van algehele gemeenschap van goederen wordt

Echtscheiding en eigen bedrijf

Het eigen bedrijf kan, ongeacht de bedrijfsvorm en ongeacht of er al dan niet sprake is van huwelijkse voorwaarden, een onderdeel zijn van de scheiding. Bij

Scheiding van tafel en bed

Indien jullie kiezen voor een scheiding van tafel en bed betekent dat, dat je gescheiden van elkaar wilt leven en dat je samen geen tafel

Scroll naar top