Online mediation

Mediation biedt de uitkomst voor u bij uw scheiding.
Door de Corona crisis waren wij genoodzaakt tot het anders aanpakken van de mediation. Via online mediation ging u online met elkaar in gesprek, waarbij u professionele hulp op maat werd geboden. Op deze manier was u alsnog in staat om met elkaar heldere en belangrijke beslissingen nemen en zo uw scheiding online te kunnen regelen.

Mediator

Online mediation / conflictbemiddeling

Door de Corona crisis bood Scheidingscenter ook online mediation aan (of Skype mediation) om uw echtscheiding online te begeleiden. Tijdens online mediation vonden dezelfde mediation sessies plaats, alleen verliep de communicatie tijdens de mediation online via een internetverbinding. Door onze nieuwe gepaste maatregelen is online mediation niet meer nodig en kunt u gerust langskomen op locatie. Heeft u een vraag over mediation? U kunt de mediators van Scheidingscenter zowel telefonisch (072 – 202 0574) of per mail (kanters@scheidingscenter.n) bereiken.

Welke maatregelen heeft Scheidingscenter getroffen?

Doordat scheiden online regelen niet onze voorkeur had en wij liever mediation op locatie aanbieden, hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Allereerst vragen wij u om alleen uw mediation aan te gaan op het moment dat u:

  • niet positief getest bent op het coronavirus;
  • u (de afgelopen 24 uur) geen klachten of symptomen als koorts, hoesten, benauwdheid, keelpijn of neusverkoudheid hebt gehad;
  • er niet bij uzelf of een gezinslid/huisgenoot in de afgelopen 14 dagen Corona is vastgesteld.

Wanneer bij u een van bovenstaande punten wel het geval is, vragen wij u vriendelijk om de keuze te maken om uw afspraak te verzetten. 

Om de mediation volgens de richtlijnen te laten verlopen houden wij 1,5 meter afstand van elkaar. U kunt vervolgens bij binnenkomst uw handen desinfecteren. Probeer na het desinfecteren van de handen zo min mogelijk uw gezicht aan te raken. Verder kunt u denken aan het niet aanraken van uw telefoon, de deurklinken en trapleuningen. Vervolgens kunnen we starten met de mediation. 

We beginnen met een vrijblijvend intake gesprek waarbij u de mediator leert kennen. Tijdens dit gesprek kunnen u en uw (ex-)partner zich oriënteren of u bij ons wilt scheiden. Bij Scheidingscenter draait het om scheiden met wederzijds respect van beide partijen. Wilt u meer te weten komen over het oplossen van een conflict via mediation? Hier leest u meer informatie over hoe het verloop van een scheiding bij Scheidingscenter verloopt.

Second opinion

Ook voor een second opinion kunt u bij Scheidingscenter terecht. Bijvoorbeeld bij twijfel over een berekening van de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie door een andere scheidingsbemiddelaar. In dat geval maken wij graag een herberekening voor u op basis van de onafhankelijke Trema-normen, zoals die gelden voor de berekeningen voor alimentaties. Dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen of te weinig gaat ontvangen. En dat geeft natuurlijk zekerheid en rust in deze voor u toch al zo beladen periode.

Scheiden hoeft niet duur te zijn

De totale kosten van een (echt)scheiding inclusief btw, advocaat- en rechtbankkosten, bedragen voor veel van onze cliënten rond de € 96,50 per persoon. Dit is mogelijk door toepassing van overheidssubsidie en het hanteren van vaste lage tarieven. Naarmate u meer inkomen of vermogen heeft of niet in aanmerking komt voor de overheidssubsidie zijn de kosten hoger.

Woning na de scheiding​

Wat doen we met de woning na de scheiding? Wie blijft er in het huis wonen? U, uw partner, of geen van beiden?​

Vermogensverdeling​

Wanneer u gaat scheiden, zal het vermogen verdeeld moeten worden. ​

Partneralimentatie

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, maar ook uw pensioen dient u bij een echtscheiding goed te regelen.

Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is een wettelijk verplicht gesteld document.

Ouderdomspensioen

In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen.

Scheiden en eigen bedrijf​

Wanneer u gaat scheiden en er is een eigen bedrijf, dan kan de verdeling tussen u beiden een extra uitdaging zijn.

Ervaringen

“Alex is een goede professional die als mens en bemiddelaar tegenstrijdig lijkende belangen toch op een lijn weet te brengen. Zijn inhoudelijke kennis van wet en regelgeving is hierbij een echte succesfactor en voorkomt zinloze discussie en vervelende losse eindjes achteraf. Ook na afronding van het traject nog bereikbaar voor vragen. Prima adviseur waarvan je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar een absolute aanrader als de situatie er toch naar is.”​

Marcel Wanningen

“Beste Alex,

Dank voor je begeleiding in een voor ons moeilijke tijd, mede dank zij jou gaan we nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om.”

J. Wit

“Goedemorgen Alex, 

Nu het dossier gesloten is wil ik je hartelijk danken voor je inzet en meedenken. Het was goed om dit pad samen met je te gaan ook al was de aanleiding natuurlijk niet een plezierige. Nogmaals, hartelijk dank, mocht ik vragen hebben dan zal ik zeker contact met je opnemen.”

H.Bakker
Scroll naar top