Online mediation

Online mediation biedt de uitkomst voor u bij uw scheiding.
Via online mediation gaat u met elkaar in gesprek, waarbij u professionele hulp op maat wordt geboden. Op deze manier kunt u met elkaar heldere en belangrijke beslissingen nemen.

Mediator

Online conflictbemiddeling

Door de coronacrisis biedt Scheidingscenter vanaf heden ook Online mediation aan (of Skype mediation). Bij Online mediation kunt u dezelfde mediation sessies verwachten, alleen vinden de gesprekken plaats via een internetverbinding. Het voordeel van Online mediation is dat we direct kunnen beginnen. Heeft u een vraag over deze vorm van mediation? U kunt Scheidingscenter zowel telefonisch (072 – 202 0574) of per mail (kanters@scheidingscenter.n) bereiken.

Hoe verloopt online mediation?

Online mediation verloopt niet veel anders dan standaard mediation. Het verschil is dat de mediation verloopt via een videoverbinding. Verder starten we met een vrijblijvend intake gesprek waarbij u de mediator leert kennen. Tijdens dit gesprek kunnen u en uw (ex-)partner zich oriënteren of u bij ons wilt scheiden. Bij Scheidingscenter draait het om scheiden met wederzijds respect. Hier leest u meer informatie over het verloop van een scheiding bij Scheidingscenter.

Second opinion

Ook voor een second opinion kunt u bij Scheidingscenter terecht. Bijvoorbeeld bij twijfel over een berekening van de hoogte van de partner- en/of kinderalimentatie door een andere scheidingsbemiddelaar. In dat geval verzorgen wij graag een herberekening voor u op basis van de onafhankelijke Trema-normen, zoals die gelden voor de berekeningen voor alimentaties. Dan weet u zeker dat u niet teveel gaat betalen of te weinig gaat ontvangen. En dat geeft natuurlijk zekerheid en rust in deze voor u toch al zo beladen periode.

Scheiden hoeft niet duur te zijn

De totale kosten van een (echt)scheiding inclusief btw, advocaat- en rechtbankkosten, bedragen voor veel van onze cliënten rond de € 96,50 per persoon. Dit is mogelijk door toepassing van overheidssubsidie en het hanteren van vaste lage tarieven. Naarmate u meer inkomen of vermogen heeft of niet in aanmerking komt voor de overheidssubsidie zijn de kosten hoger.

Bereken uw (echt)scheidingskosten

Woning na de scheiding​

Wat doen we met de woning na de scheiding? Wie blijft er in het huis wonen? U, uw partner, of geen van beiden?​

Vermogensverdeling​

Wanneer u gaat scheiden, zal het vermogen verdeeld moeten worden. ​

Partneralimentatie

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, maar ook uw pensioen dient u bij een echtscheiding goed te regelen.

Ouderschapsplan

Het ouderschapsplan is een wettelijk verplicht gesteld document.

Ouderdomspensioen

In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen.

Scheiden en eigen bedrijf​

Wanneer u gaat scheiden en er is een eigen bedrijf, dan kan de verdeling tussen u beiden een extra uitdaging zijn.

Ervaringen

“Alex is een goede professional die als mens en bemiddelaar tegenstrijdig lijkende belangen toch op een lijn weet te brengen. Zijn inhoudelijke kennis van wet en regelgeving is hierbij een echte succesfactor en voorkomt zinloze discussie en vervelende losse eindjes achteraf. Ook na afronding van het traject nog bereikbaar voor vragen. Prima adviseur waarvan je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar een absolute aanrader als de situatie er toch naar is.”​

Marcel Wanningen

“Goedemorgen Alex, 

Nu het dossier gesloten is wil ik je hartelijk danken voor je inzet en meedenken. Het was goed om dit pad samen met je te gaan ook al was de aanleiding natuurlijk niet een plezierige. Nogmaals, hartelijk dank, mocht ik vragen hebben dan zal ik zeker contact met je opnemen.”

H.Bakker

“Beste Alex,

Dank voor je begeleiding in een voor ons moeilijke tijd, mede dank zij jou gaan we nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om.”

J. Wit
Scroll to Top

Wil je tijdens de Corona periode toch mediation voor uw scheiding? Scheidingscenter biedt de mogelijkheid om Online mediation sessies te houden via videobellen.