Scheiding kosten

Scheiden met behulp van bemiddeling/mediation

Als u samen in goede harmonie uw scheiding wilt regelen, dan kan dat via bemiddeling/mediation. Dit is vaak de snelste en de goedkoopste manier. Bovendien levert het eigenlijk altijd de beste afspraken op – u bent het er immers samen over eens.

Het is lastig om vooraf een vaste prijs voor een scheiding te bepalen. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de situatie. 

Mediation bij ScheidingsCenter staat garant voor intensieve begeleiding. Goede communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Door een open en constructief gesprek komen goede afspraken makkelijker tot stand. Zo komen we samen tot een passende oplossing voor uw scheiding.

De voordelen van Mediation bij een scheiding:

Bemiddeling/Mediation heeft meerdere voordelen ten opzichte van dure advocaten:

  • Door bemiddeling/mediation kost uw scheiding u veel minder!
  • In sommige gevallen kan bij de Raad voor Rechtsbijstand een toevoeging aangevraagd worden.
  • U maakt met elkaar afspraken in plaats van dat de rechter deze oplegt.
  • Een scheiding door bemiddeling/mediation gaat veel sneller dan via advocaten.
  • Uw relatie als ouders wordt verbeterd.
Mediator Alkmaar

Zo verloopt scheiden via bemiddeling/mediation:

  • We beginnen met een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. In dit kennismakingsgesprek kunt u uw vragen en wensen laten weten. Wij laten u dan ook zien wat de kosten van een scheiding zijn.
  • Besluit u tot scheiding via bemiddeling, dan volgt een intakegesprek. Wij maken een dossier aan en maken afspraken over wat wij voor u gaan doen en wat u zelf kunt doen.
  • Na verschillende gesprekken stellen wij het convenant en het eventuele noodzakelijke ouderschapsplan op. Ook maken we berekeningen voor zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie.
  • De procedure bij de rechtbank verzorgen wij volledig voor u. U hoeft dus niet meer naar een advocaat of de rechtbank.

Waar u rekening mee kan houden:

Een scheiding is waarschijnlijk nieuw voor u. Geen zorgen, wij helpen u om de juiste beslissingen te nemen. Wat u nu alvast ter voorbereiding kan doen is nadenken over wat u belangrijk vindt. Wat zijn uw wensen en verwachtingen binnen het scheidingsproces? Wij werken dan een passende oplossing met u uit.

Na uw formele scheiding kunnen wij nog een nazorggesprek plannen om onder andere de fiscale zaken door te nemen, de pensioen formulieren in te vullen en uw vragen te beantwoorden.

Bel ons voor een gratis intakegesprek, zodat wij u kunnen vertellen wat wij voor u kunnen betekenen.

Scroll naar top