Wanneer kan ik mediation inzetten in plaats van een rechtszaak beginnen?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Door een mediator in arm te nemen gaat u zelf op zoek naar een oplossing onder deskundige begeleiding. Een mediator is een optie als u denkt zelf er uit te komen met uw partner onder deskundige begeleiding. Bij mediation is het wel van belang dat uw partner bereid is hier aan mee te werken.

Onafhankelijke bemiddelaar

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar, gespecialiseerd in het begeleiden van de onderhandelingen tijdens een scheiding. Samen met u en de tegenpartij, gaat de mediator opzoek naar oplossingen voor uw problemen.

Een mediator neemt een neutrale positie aan in de onderhandelingen en legt geen oordeel, hij helpt enkel bij het vinden van een passende oplossing voor beide partijen. Daarom is het belangrijk dat beide partijen vertrouwen hebben in de mediator.

Mediation minder ingrijpend dan rechter

Mediation is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Wanneer u kiest om naar een rechter te stappen kunnen de kosten snel oplopen, een advocaat in dienst nemen is dan ook niet uitgesloten. Meestal is het oordeel dat hier uit volgt niet gunstig voor één of beide partijen. Bij mediation is het doel om er samen tevreden de relatie te beëindigen. Ook kan mediation tijd en geld besparen. In de meeste gevallen is er sprake van een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Mediatorsfederatie Nederland

Scheidingscenter is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Dit waarborgt u dat wij voldoen aan kwaliteitseisen die uw proces ten goede komen. Ook moet wij ons houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN. Lees hier meer over de regelgeving van het MfN

Benieuwd wat Scheidingscenter voor jou kan betekenen?

Scroll naar top