Echtscheidingsconvenant opstellen

Wanneer jullie samen hebben besloten om te gaan scheiden, moeten er afspraken worden gemaakt over veel verschillende zaken. Hierbij kunt u denken aan de volgende zaken:
  • U heeft een gemeenschappelijke woning en een hypotheek;
  • De verdeling van overige gedeelde bezittingen en schulden;
  • Zorg voor de kinderen eventueel met behulp van een ouderschapsplan;
  • Partner- en / of kinderalimentatie en de berekening daarvan.
Echtscheidingsconvenant opstellen

Echtscheidingsconvenant

De afspraken die gemaakt worden, moeten vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant . Tijdens een scheiding kan het lastig zijn om samen een convenant op te stellen. Er moet rekening worden gehouden met verschillende voorwaarden, wet- en regelgeving. Een bemiddelaar helpt u bij het opstellen van een echtscheidingsconvenant. De mediator zorgt voor een gestructureerd gesprek waarin alle belangrijke zaken aan bod komen.

Echtscheidingsconvenant voorbeeld

U kunt op internet verschillende voorbeelden van echtscheidingsconvenanten vinden. Zo weet u, voordat een mediator u helpt met het opstellen van een echtscheidingsconvenant, alvast welke zaken er besproken kunnen worden. Per scheiding en per echtscheidingsconvenant verschillen de afspraken die erin staan vastgelegd.

Scheidingsconvenant

Wanneer alle afspraken zijn vastgelegd in een echtscheidingsconvenant, legt de mediator deze voor bij de advocaat. De advocaat stelt vervolgens vast of de echtscheidingsconvenant rechtsgeldig is. Vervolgens dient de advocaat de echtscheidingsconvenant in bij de rechter, waarna de rechter de beslissing neemt over de echtscheiding.

Echtscheidingsconvenant laten opstellen

Wanneer de rechter de scheiding heeft uitgesproken, is het verplicht om het echtscheidingsconvenant na te komen en werken de afspraken in de echtscheidingsconvenant bindend.
Gerelateerde artikelen:

Scheiden na een lang huwelijk

Wanneer de kinderen volwassen zijn, afgestudeerd, een eigen koopwoning hebben en flink aan de weg timmeren, voelt het voor sommige ouders alsof hun taak erop

Wil ik scheiden of niet?

Het behouden van een relatie is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend. Steeds opnieuw dient geëvalueerd en gecommuniceerd te worden van partners die nog op

Scroll to Top