Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?

Wanneer u gaat scheiden en er ontstaan conflicten tijdens de onderhandeling, kan een mediator u helpen om samen een oplossing te vinden.

Redenen om voor mediation te kiezen

Wanneer u in scheiding ligt met uw (ex-)partner dan loopt de communicatie onderling vaak ook niet makkelijk. Tijdens de communicaties kunnen er veel emoties ontstaan, ook onbegrip en wantrouwen zijn een struikelpunt binnen gesprekken. Door middel van mediation kunt u toch in goed overleg afspraken maken met uw (ex-)partner over de scheiding. Afspraken zoals over de kinderen, partneralimentatie of kinderalimentatie.

Bij mediation lost u uw conflict op door bemiddeling. Een mediator stelt zich als onafhankelijke derde op tijdens de gesprekken. De voordelen van het inschakelen van een mediator zijn:

  • Een mediator versneld het proces.
  • Samen met uw (ex-)partner en mediator bespreekt u problemen en meningsverschillen op ze uit de wereld te helpen. Hierdoor heeft u vaak ook na de mediation nog een plezierig contact.
  • U bepaalt zelf welke afspraken u maakt met uw (ex-)partner, hierdoor verhoogt u de kans op een win-win situatie.
  • Een mediator kijkt naar uw zaak specifiek. Er is geen spraken van een standaard procedure die u doorloopt met uw mediator. Dit leidt tot duidelijke afspraken.

Wanneer u en uw (ex-)partner het tijdens de mediation eens zijn geworden over de afspraken, dan kunt u samen één advocaat in dienst nemen. De advocaat kan de afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Wanneer u gaat scheiden heeft u dus altijd een advocaat nodig.

Tijdens mediation ligt uw zaak bij de rechter stil

Heeft u al een zaak lopen bij de rechter wanneer u met mediation begint? Dan wordt deze zaak stilgelegd. Komt u er samen met uw (ex-)partner er niet uit tijdens de mediation, dan kunt u uw zaak bij de rechter, eventueel gedeeltelijk, voortzetten.

Benieuwd wat Scheidingscenter voor jou kan betekenen?

Scroll naar top