Kindgebonden budget

Kan ik toeslagen krijgen voor de kinderen?

Misschien kunt u kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Dit is ook mogelijk wanneer u deze toeslagen nog nooit hebt gehad en uw ex-partner een toeslag heeft.

Wat is kindgebonden budget?

Dit is een toeslag voor de kosten van uw kinderen tot 18 jaar. Dit krijgt u naast de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van uw inkomen. De aanvrager van de kinderbijslag krijgt het kindgebonden budget uitbetaald. Als u recht hebt op kindgebonden budget, krijgt u vanzelf bericht van de belastingdienst.

Tip! Heeft u meerdere kinderen? Dan kunt u ook kinderbijslag aanvragen voor één van de kinderen en uw ex voor uw andere kind. Dit kunt u doen bij de Sociale verzekeringsbank.

Heeft u geen bericht gekregen, maar denkt u wel dat u recht hebt op het kindgebonden budget? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U ziet dan hoeveel kindgebonden budget u kunt krijgen. Daarna kunt u het zelf aanvragen.

Welke ouder krijgt de toeslag voor de kinderen uitbetaald?

Bent u co-ouder?

Co-ouders kunnen allebei kinderopvangtoeslag krijgen. Ieder voor het eigen deel van de kosten. Als co-ouders krijgt u samen kinderopvangtoeslag voor maximaal 230 uur per kind, per maand .

Bent u geen co-ouder?

Dan kan maar 1 van beiden de kinderopvangtoeslag aanvragen. De ouder bij wie het kind woont, krijgt de kinderopvangtoeslag.

Bent u op zoek naar meer informatie over kindgebonden budget? Neem dan contact op met ScheidingsCenter. Wij helpen u graag verder.

Lees meer:

Wat doet een scheidingsplanner?

Een scheidingsplanner begeleidt u tijdens uw scheidingsproces. Want wat komt er allemaal kijken bij zo’n scheiding? U heeft waarschijnlijk een hoop verschillende vragen. Waar moet

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis

Een scheiding is voor alle betrokkenen meestal een ingrijpende gebeurtenis. Gevoelens als verdriet, boosheid, opluchting en afscheid vallen samen met praktische gevolgen zoals verhuizen en

Gratis eerste consult?

Neem gerust vrijblijvend contact op

Alex-Kanters
Scroll to Top