Kindgebonden budget

Alex Kanters

Alex Kanters

Alex Kanters is sinds 2007 Scheidingsbemiddelaar voor de Kop van Noord-Holland en heeft daarin al heel veel stellen begeleid tijdens hun scheiding.

Gratis consult

Kan ik toeslagen krijgen voor de kinderen?

Misschien kunt u kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Dit is ook mogelijk wanneer u deze toeslagen nog nooit hebt gehad en uw ex-partner een toeslag heeft.

Wat is kindgebonden budget?

Dit is een toeslag voor de kosten van uw kinderen tot 18 jaar. Dit krijgt u naast de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van uw inkomen. De aanvrager van de kinderbijslag krijgt het kindgebonden budget uitbetaald. Als u recht hebt op kindgebonden budget, krijgt u vanzelf bericht van de belastingdienst.

Tip! Heeft u meerdere kinderen? Dan kunt u ook kinderbijslag aanvragen voor één van de kinderen en uw ex voor uw andere kind. Dit kunt u doen bij de Sociale verzekeringsbank.

Heeft u geen bericht gekregen, maar denkt u wel dat u recht hebt op het kindgebonden budget? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U ziet dan hoeveel kindgebonden budget u kunt krijgen. Daarna kunt u het zelf aanvragen.

Welke ouder krijgt de toeslag voor de kinderen uitbetaald?

Bent u co-ouder?

Co-ouders kunnen allebei kinderopvangtoeslag krijgen. Ieder voor het eigen deel van de kosten. Als co-ouders krijgt u samen kinderopvangtoeslag voor maximaal 230 uur per kind, per maand .

Bent u geen co-ouder?

Dan kan maar 1 van beiden de kinderopvangtoeslag aanvragen. De ouder bij wie het kind woont, krijgt de kinderopvangtoeslag.

Bent u op zoek naar meer informatie over kindgebonden budget? Neem dan contact op met ScheidingsCenter. Wij helpen u graag verder.

Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents
  Lees meer:

  Samenwerking met De Scheidingsplanner

  Samenwerking De Scheidingsplanner en Scheidingscenter zijn een collegiale samenwerking gestart vanaf september 2021. Norman Talma, Richard Komen en Alex Kanters, die ieder alweer ruim 15

  Gratis eerste consult?
  Neem gerust vrijblijvend contact op
  Alex-Kanters
  Scroll naar top