Kindgebonden budget

Kan ik toeslagen krijgen voor de kinderen?

Misschien kunt u kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Dit is ook mogelijk wanneer u deze toeslagen nog nooit hebt gehad en uw ex-partner een toeslag heeft.

Wat is kindgebonden budget?

Dit is een toeslag voor de kosten van uw kinderen tot 18 jaar. Dit krijgt u naast de kinderbijslag. De hoogte van het kindgebonden budget is afhankelijk van uw inkomen. De aanvrager van de kinderbijslag krijgt het kindgebonden budget uitbetaald. Als u recht hebt op kindgebonden budget, krijgt u vanzelf bericht van de belastingdienst.

Tip! Heeft u meerdere kinderen? Dan kunt u ook kinderbijslag aanvragen voor één van de kinderen en uw ex voor uw andere kind. Dit kunt u doen bij de Sociale verzekeringsbank.

Heeft u geen bericht gekregen, maar denkt u wel dat u recht hebt op het kindgebonden budget? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst. U ziet dan hoeveel kindgebonden budget u kunt krijgen. Daarna kunt u het zelf aanvragen.

Welke ouder krijgt de toeslag voor de kinderen uitbetaald?

Bent u co-ouder?

Co-ouders kunnen allebei kinderopvangtoeslag krijgen. Ieder voor het eigen deel van de kosten. Als co-ouders krijgt u samen kinderopvangtoeslag voor maximaal 230 uur per kind, per maand .

Bent u geen co-ouder?

Dan kan maar 1 van beiden de kinderopvangtoeslag aanvragen. De ouder bij wie het kind woont, krijgt de kinderopvangtoeslag.

Bent u op zoek naar meer informatie over kindgebonden budget? Neem dan contact op met ScheidingsCenter. Wij helpen u graag verder.

Lees meer:

Kindgebonden budget

Kan ik toeslagen krijgen voor de kinderen? Misschien kunt u kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget krijgen. Dit is ook mogelijk wanneer u deze toeslagen nog nooit

Corona maatregelen

Mediation vindt plaats op locatie waarbij we voorbereidingen hebben getroffen zodat we u veilig en volgens de RIVM-richtlijnen te kunnen ontvangen. Bij ScheidingsCenter vragen we

Gratis eerste consult?

Neem gerust vrijblijvend contact op

Alex-Kanters
Scroll to Top