Echtscheidingshulp

Wie wil gaan scheiden staat vaak voor een zware taak. Er komen vaak meerdere facetten bij kijken en het kan soms een zware procedure zijn. Met name wanneer er kinderen in het spel zijn is het niet altijd even gemakkelijk. Heeft u echtscheidingshulp nodig? Via mediation gaat u met elkaar in een helder gesprek, waarbij u professionele hulp op maat wordt geboden. Op deze manier kunt u met zijn beiden rustige en heldere belangrijke beslissingen maken.

Door de inschrijving in het MfN register en de aansluiting bij de Raad van Rechtsbijstand kunt u professionele hulp op maat verwachten bij uw echtscheiding.

Mediator Alkmaar

Deskundige hulp bij een echtscheiding

Wilt u een echtscheiding regelen in ? Alex Kanters (Mediator in Alkmaar en omstreken) staat altijd voor u klaar om u in meerdere zaken advies te bieden. Omtrent een echtscheiding moeten vele zaken goed geregeld worden. Besluiten en beslissingen hierbij kunnen het beste in een goede harmonie worden gedaan. Denkt u maar eens aan uw kinderen als u die hebt, voor hen is het zeer belangrijk dat alles in goed overleg gaat. Daar komt vaak ook alimentatie bij kijken, wat ook goed geregeld moet zijn tussen beide partijen. Maar ook bij zaken zoals de woning, pensioen en vermogensverdeling kunt u deskundig advies verwachten. Ook wanneer u ondernemer bent kunt u ervan uitgaan dat u succesvol wordt begeleidt tijdens uw scheidingsproces. Vele ondernemers zijn succesvol begeleidt tijdens het proces van scheiden.

Wat kost een echtscheiding?

Er zijn natuurlijk ook kosten aan een echtscheiding verbonden, maar deze hoeven helemaal niet extreem hoog uit te vallen. Kosten voor advocatuur en rechtbankkosten liggen voor de meeste personen rond de 100 euro. Door middel van overheidssubsidie en het gebruik maken van lage tarieven, weet u zeker dat u altijd een aantrekkelijk aanbod kunt verwachten. Aan de hand van uw inkomen of vermogen wordt gekeken wat u daadwerkelijk moet betalen. Verder zijn de kosten voor een echtscheiding afhankelijk van de complexiteit van de situatie.

“Omdat ik MfN-registermediator ben, voldoe ik aan alle deskundigheidsvereisten die de MfN aan haar leden stelt. Bovendien heb ik de specialisatie Familie mediator.” – Alex Kanters

Alex-Kanters

Alex Kanters, MfN-registermediator

“Mijn ervaring als Familie mediator is dat er vaak veel onduidelijkheid bestaat tussen het denken van de ene partner en de bedoelingen van de andere. Wanneer er op voorhand goede begeleiding is, zodat duidelijk is hoe de vork emotioneel in de steel zit, kunnen beide partijen afspraken maken over de verdeling van het vermogen en financiën en na hun nieuwe start elkaar recht in de ogen blijven kijken. Wél zo belangrijk met name als er kinderen in het spel zijn. Als er ook maar een beetje onduidelijkheid bestaat over de verdeling van de financiën, zitten de kinderen er altijd tussen. Zij zijn toch al de dupe, want kinderen scheiden niet.”

Ervaringen
Scroll naar top