Echtscheiding door onderlinge toestemming

Als je wilt scheiden, en jullie zijn van mening dat de scheiding geen strijd voor de rechtbank moet worden, dan kunt je scheiden met onderlinge toestemming.

Bij een echtscheiding door onderlinge toestemming komen jullie tot een akkoord over belangrijke financiële en materiële zaken.

Voor het afwikkelen van jullie echtscheiding door onderlinge toestemming dienen er goede afspraken gemaakt te worden die in een echtscheidingsconvenant en voor de minderjarige kinderen in een ouderschapsplan worden vastgelegd.

Betreffende deze afspraken is het noodzakelijk dat jullie inzicht hebben over die onderwerpen die jullie bindt en de eventuele juridische en/of fiscale gevolgen van jullie afspraken. Je wilt later niet voor verrassingen komen te staan.

Ook zal er een verzoek tot echtscheiding ingediend moeten worden bij de rechtbank.

Als scheidingsmediator kan ik u helpen om inzicht te krijgen in die zaken die jullie bindt en de door jullie gemaakte afspraken, en zal ik de scheiding bij de rechtbank en bij de burgerlijke stand van de plaats van huwelijk voor jullie afwikkelen.

Neem contact op voor het maken van een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Namens Scheidingscenter:

Dhr. Alex Kanters

MfN Register-familie-Mediator

Deelnemer bij:

 

 

Meer informatie over:

Scroll to Top

Wil je tijdens de Corona periode toch mediation voor uw scheiding? Scheidingscenter biedt de mogelijkheid om Online mediation sessies te houden via videobellen.